Leon fine foods

About Us

The Story Behind
leon fine foods

Στη Θρυλική περιοχή της Νεμέας, η οικογένειά μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της Νεμέας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη γνώση και εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε η οικογενειακή μας επιχείρηση από τότε. Επενδύοντας στην άριστη ποιότητα και υγιεινή των προϊόντων μας καθώς και στην απόλυτη ικανοποίηση των ανθρώπων που θα τα (γευτούν).

Leon Fine foods Product series

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι Βιολογικοί αμπελώνες μας, βρίσκονται στην περιοχή της Νεμέας και της Αρχαίας Νεμέας σκορπισμένοι σε διάφορες υποπεριοχές όπως ο Ξερόκαμπος, η Ποριά, ο Βόλιμος, το Βαλτέτσι, η Προβέσιτα όπου το υψόμετρο σε γενικές γραμμές είναι περίπου στα 300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας,. Η καλλιέργεια των αμπελιών μας, γίνεται πάντοτε με γνώμονα την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών που θα συλλέξουμε, γι αυτό και η στρεμματική απόδοση σε κιλά διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Η περισυλλογή των σταφυλιών, κοινώς ο τρύγος, πραγματοποιείται περίπου το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, ανάλογα πάντοτε και με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες, αφού πρώτα έχουμε αφήσει τα σταφύλια να ωριμάσουν όσο χρειάζεται προκειμένου να μας δώσουν τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Τα σταφύλια συλλέγονται σε καλάθια και μεταφέρονται άμεσα στον χώρο αποξήρανσης όπου και γίνεται η τοποθέτηση τους άμεσα στα ξηραντήρια μας.

Golden Black προϊοντική σειρά

Αυτή είναι η υψηλότερη ποιότητα μαύρης σταφίδας στην αγορά σήμερα. Βιολογική καλλιέργεια, μικρή ελεγχόμενη παραγωγή από ιδιόκτητους αμπελώνες της Νεμέας, και αποξηραμένη, με παραδοσιακή μέθοδο. Τα επιλεγμένα σταφύλια αφιερώνουν χρόνο για να στεγνώσουν από τα θερμά ρεύματα αέρα του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
Βραβευμένη 3 φορές στα Great Taste Awards και πολλές ακόμη μέχρι σήμερα, η βιολογική αποξηραμένη Corinthian Raisins της Golden Black σίγουρα ξεχωρίζει. Η υπέροχη γλυκόπυρη γεύση τους, το γεμάτο και ελαστικό «σώμα» και το μπλε-μαύρο χρώμα τους, αλλά και το γεγονός ότι διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων σταφυλιών σε μεγαλύτερο βαθμό από τις σταφίδες που έχουν αποξηρανθεί στον ήλιο, τα κάνουν μοναδικά.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΠΕΡΙΟΧh ΜΑΣ

Ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου με σημαντικό αρχαιολογικό, αλλά και οινολογικό ενδιαφέρον, η Νεμέα, περιβάλλεται από εύφορους κάμπους που αιώνες τώρα χαρίζουν ζωή στον τόπο. Εδώ, απλώνεται ο μεγαλύτερος συγκεντρωτικός αμπελώνας στην Ελλάδα που δίνει κρασιά διάσημα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με διασημότερη ποικιλία, το Αγιωργίτικο..

Τις εντυπώσεις κερδίζει ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, όπου στις ημέρες μας πραγματοποιείται αναβίωση των «Nεμείων», αθλητικών αγώνων που τελούνταν στη Νεμέα από το 573 π.Χ. και κάθε δύο χρόνια εκ περιτροπής με τους αγώνες της Oλυμπίας, των Δελφών και της Iσθμίας. Από το 1996, οι Νέοι Νέμεοι Αγώνες αναβιώθηκαν 2.300 χρόνια μετά και τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια, συγκεντρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον αθλητών και θεατών.

Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία εδώ επιτελέστηκε ο πρώτος άθλος του μέγιστου των ηρώων, Ηρακλή, ο οποίος σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας, φόβητρο των κατοίκων της ευρύτερης Περιοχής.

Recipes

Recipees

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque vitae neque viverra ipsum vulputate congue ac in nisi. Sed finibus eu lorem in varius. Pellentesque vel leo quis est porttitor hendrerit. Fusce quis tellus eleifend, maximus metus suscipit, feugiat ligula Phasellus

 

Aliquam id nibh ultrices, efficitur ipsum id, fringilla tortor. Phasellus vel pretium erat. Sed eleifend posuere nisi quis volutpat. Sed arcu elit, cursus eget pharetra et, convallis sed odio. Maecenas libero tellus, ultrices nec ornare a, eleifend sit amet quam. Morbi iaculis arcu ligula, id mattis orci gravida eget. Duis dictum justo nec accumsan hendrerit.