Στη Θρυλική περιοχή της Νεμέας, η οικογένειά μας άρχισε να καλλιεργεί αμπελώνες το 1876. Οι μοναδικές εδαφολογικές και κλιματικές συνθήκες της Νεμέας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη γνώση και εμπειρία μας στην αμπελοκαλλιέργεια, αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία αναπτύχθηκε η οικογενειακή μας επιχείρηση από τότε. Επενδύοντας στην άριστη ποιότητα και υγιεινή των προϊόντων μας καθώς και στην απόλυτη ικανοποίηση των ανθρώπων που θα τα (γευτούν).
Το 2013 η 4η γενιά της οικογένειας και πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Μάζος δημιούργησε το Golden Black και ξεκίνησε την παραγωγή Βιολογικής Κορινθιακής σταφίδας από τους αμπελώνες μας, φυσικά αποξηραμένη στη σκιά και την ονομάσαμε σωστά και σωστά «Golden Black». σημαίνει Μαύρος Χρυσός προκειμένου να τονιστεί η σημασία του προϊόντος.
Το 2017 ιδρύθηκε η Leonfinefoods με έδρα την Αρχαία Νεμέα Κορινθίας και στην ουσία δημιουργήθηκε ως ανάγκη ανάπτυξης της ατομικής επιχείρησης «Golden Black». Σκοπός της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη προϊόντων με βάση το σταφύλι με ναυαρχίδα τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα, καθώς και η παρουσίαση αυτής της ανεξερεύνητης ελληνικής υπερτροφής στον κόσμο.
Η φιλοσοφία της Leonfinefoods είναι να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας και υγιεινής και να τα προσφέρει στον σύγχρονο καταναλωτή σε κομψή και εργονομική συσκευασία, πάντα με γνώμονα την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας/τιμής.
Μέσω των προϊόντων μας θέλουμε οι καταναλωτές μας να βιώσουν την πεμπτουσία των αισθήσεων.
Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα από τα πιο ιστορικά προϊόντα της Ελλάδας. Καλλιεργείται σε πολύ συγκεκριμένα Ελληνικά εδάφη απ” τον 15ο αιώνα π.Χ. και υπάρχουν αναφορές καλλιέργειας και αποξήρανσης Κορινθιακής Σταφίδας στην Οδύσσεια αλλά και στον Αριστοτέλη. Η περίοδος της μεγαλύτερης καλλιέργειας ήταν μεταξύ 16ου και 19ου αιώνα και για τουλάχιστον 50 χρόνια η Κορινθιακή Σταφίδα αποτελούσε το 75% του συνόλου των Ελληνικών Εξαγωγών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κορινθιακή Σταφίδα βοήθησε στον αστικό μετασχηματισμό της Ελλάδας και σε μια σειρά από μεγάλα έργα όπως η διώρυγα της Κορίνθου και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου..
Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τον Ξενοφών Ζολώτα για την Κορινθιακή Σταφίδα ήταν “Ο μαύρος χρυσός”, μιας και ήταν για την Ελλάδα, ότι ήταν ο καφές για την Βραζιλία.